Vedeli ste, že na výrobu jedného nového notebooku sa minie až 190 000 l vody?

Vedeli ste, že na výrobu jedného nového notebooku sa minie až 190 000 l vody?

Znížte si uhlíkovú stopu kúpou renovovanej techniky

Zmena klímy a zhoršujúca sa situácia životného prostredia sú otázkami, ktoré nás všetkých zasahujú. Preto je dôležité, aby sme sa zamysleli nad tým, ako môžeme prispieť k ochrane planéty a zároveň využívať modernú techniku, ktorá nám uľahčuje každodenný život. Jedným z riešení je investovať do renovovanej techniky. Práve predĺženie životného cyklu produktu môže byť skvelým spôsobom ako si znížiť uhlíkovú stopu vo vašej firme alebo domácnosti.

Kúpa nových elektronických zariadení prispieva k narastajúcemu problému elektronického odpadu. Tieto zariadenia obsahujú vzácne kovy a nebezpečné látky, ktoré sú škodlivé pre životné prostredie a zdravie človeka. K tomu všetkému výroba nových elektronických zariadení vyžaduje ťažbu vzácnych surovín, ako sú napríklad kovy a minerály, nehovoriac o vode, ktorej sa napríklad pri výrobe jedného notebooku minie až 190 000 litrov. Proces výroby nového notebooku má jednoducho výrazný environmentálny vplyv a vyčerpáva prírodné zdroje. Renovovaná technika je založená na obnovení existujúcich zariadení, čím sa predchádza tvorbe nového odpadu a predlžuje sa životnosť zariadenia až o niekoľko rokov. Navyše všetky zariadenia od Techsavers prechádzajú náročnými záťažovými testami, takže máte istotu, že sa k vám dostane produkt v perfektnom stave.

Nakupovanie renovovanej techniky nie je len udržateľný a zodpovedný krok, ktorý každý z nás môže urobiť na ochranu životného prostredia ale aj umožňuje ušetriť nemalé množstvo peňazí v porovnaní s nákupom nových produktov. Zníženie uhlíkovej stopy a minimalizácia negatívneho vplyvu na planétu sú dôvody, prečo by sme vždy mali zvážiť renovovanú techniku ako možnosť pri nákupe elektronických zariadení. Sme zodpovední za budúcnosť našej planéty, a každý z nás môže prispieť k udržateľnejšiemu svetu pre nás všetkých.